A múlt heti cikkünkben elárultuk, hogyan készül a tökéletes ajvár, de a paprikamártás úgy az igazi, ha elkészítjük hozzá a balkáni ételek netovábbját, a fűszeres csevapcsicsát. A kettő együtt maga a mennyország, nem véletlen, hogy a nyári hónapokban rengeteg étterem és büfé kínálatában megtaláljuk!

Csevapcsicsa ajvárral

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma, olaj,50 dkg darált sertéslapocka, 50 dkg darált bárányhús,fél kávéskanál őrölt római kömény, fél kávéskanál őrölt fahéj, só, bors, 6 evőkanál ajvár + a tálaláshoz, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kávéskanál szódabikarbóna

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, megpirítjuk kevés olajon, majd összedolgozzuk a darált húsokkal, a római köménnyel, a fahéjjal, sóval, borssal, az ajvárral, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel és a szódabikarbónával. Hengereket formázunk a masszából.

2. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és közepes lángon minden oldalán megsütjük. Pirított hagymát adhatunk mellé, illetve még ajvárt és sült krumplit.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 546 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/07. számában jelent meg!

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter