Mindenki kedvence: Csirkemell rizses caponatával, parmezánnal sütve

Ha ti is szeretitek a csirkés fogásokat, akkor ezt a szicíliai lecsós változatot mindenképpen ki kell próbálnotok! Természetesen jó sok parmezánnal! :)

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

20 dkg caponata, 30 dkg főtt rizs (nyersen kb. 15 dkg) 1 tojás, 4 levél bazsalikom, 80 dkg csirkemellfilé, só, olaj, 10 dkg reszelt parmezán

1. A caponatát keverőtálba tesszük, összekeverjük a főtt rizzsel, a tojással és az aprított bazsalikommal.

2. A húsból szeleteket vágunk, megsózzuk, és kevés olajon megsütjük mindkét oldalát 2-2 perc alatt.

3. A rizses ragut a hús tetejére halmozzuk, megszórjuk a reszelt parmezánnal. 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 8-10 percre.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 8 PERC
KALÓRIA 671 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/07. számában jelent meg!

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter