Zamatos, ízletes, friss paradicsom - az egyik legnagyobb nyári kedvenc. Akár egy pazar francia fogást is készíthetünk a felhasználásával.

quiche

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

A tésztához: 20 dkg liszt + a nyújtáshoz, fél teáskanál só, 10 dkg vaj/margarin, néhány evőkanál hideg víz

A töltelékhez: 4 evőkanál natúr krémsajt, 8-10 dkg levegőn szárított sonka, 10-10 dkg piros és sárga koktélparadicsom, 10 dkg füstölt sajt, 1-2 szál friss kakukkfű

1. A tésztához elkeverjük a lisztet a sóval, majd összemorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal/margarinnal. Hozzáadunk 1-2 evőkanál jéghideg vizet, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. A cipót fóliába csomagoljuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, 26 cm átmérőjű piteformába simítjuk úgy, hogy az oldalára is felérjen. Villával megszurkáljuk. Sütőpapírral lefedjük, erre sütőnehezéket/sütőbabot szórunk. 180 °C-ra előmelegített sütőben elősütjük 15 perc alatt.

3. Eltávolítjuk a nehezéket, megkenjük a krémsajttal a tésztát, ráfektetjük a sonkaszeleteket, majd a félbevágott paradicsomokat. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, újabb 20 percig sütjük 180 °C-on. A végén kakukkfüvet morzsolunk rá, és felszeletelve tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 35 PERC
KALÓRIA 550 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/08. számában jelent meg!

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.