Tele a hűtő a nyári zöldségekkel, és sürgősen fel kellene használni őket? Finom és egészséges fogást készíthetünk belőlük percek alatt, csupán egy kis csirkére lesz még szükségünk hozzá!

paradicsomos-cukkinis-spenótos tészta csirkével

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

40 dkg csirkemellfilé, só olaj, 1 kg paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg cukkini, 1 teáskanál szárított oregánó, 1 teáskanál szárított kakukkfű, 1 nagy csokor bazsalikom, 20 dkg spenót, 50 dkg farfalle tészta (masnitészta)

1. A felkockázott csirkemellet megsózzuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük.

2. A paradicsomot meghámozzuk: a paradicsom „csúcsán” késsel vágunk egy X-et 1-2 mm mélyen, majd forró vízbe helyezzük 30 másodpercre. Kivesszük a forró vízből, lehúzzuk a héját, és apró kockákra vágjuk a húsát.

3. A megpucolt, apróra vágott vöröshagymát megpároljuk kevés olajon egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. A fokhagymát belereszeljük, beletesszük a szárvégeitől megfosztott, kockákra vágott cukkinit, sóval, oregánóval, kakukkfűvel ízesítjük. Beletesszük a félretett csirkét. Közepes lángon összefőzzük 20-25 perc alatt.

4. A bazsalikomleveleket leszedjük a szárról. A spenót szárát eltávolítjuk, és a főzés végén a szószhoz adjuk a bazsalikomlevelekkel együtt. Összekeverjük, pár percig főzzük, hogy a zöld levelek összeessenek.

5. Közben a tésztát megfőzzük lobogó sós vízben, leszűrjük, majd a zöldséges, csirkés szósszal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 673 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/08. számában jelent meg!

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina az Ételérzés blog szerzője.