HOZZÁVALÓK EGY 24 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
1 dl tej, 10 dkg étcsokoládé, 7 dkg vaj/margarin + a formához, 5 tojás, 5 dkg porcukor, 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 5 dkg liszt + a formához, 30 dkg szilva (magozott mennyiség)
1. A tejet, a kockákra tört csokoládét és a vajat/margarint tegyük egy lábosba, olvasszuk meg, de ne melegítsük túl.
2. Az egész tojásokat robotgéppel verjük enyhén habosra a porcukorral együtt, majd keverjük csomómentesre a kakaóporral elegyített liszttel. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládés keveréket.
3. Simítsuk a tésztát kivajazott, kilisztezett, 24 cm átmérőjű piteformába, oszlassuk el rajta a magozott, vékonyra szeletelt szilvát, majd süssük készre 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, ha kicsit még tapad a tészta, mert ha már szárazon húzzuk ki, túl száraz lesz a sütemény!
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 2224 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/08. számában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta a Dolce Vita blog szerzője.