HOZZÁVALÓK 6 DARABHOZ:
A piskótához: 6 tojás | 6 evőkanál cukor | 6 evőkanál liszt 2 evőkanál (3 dkg) sötét, cukrozatlan kakaópor 1 csomag sütőpor
A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor | 8 dkg cukor 2,5 dl tej | 5 dkg vaj/margarin 25 dkg mascarpone
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A felvert tojásfehérjéhez folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztes keveréket.
2. A masszát sütőpapírral kibélelt sütőtepsire kenjük, 35×40 cm-es téglalapot formázunk. 160 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 10-15 perc alatt. Kihűtjük.
3. A krémhez csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot a tejjel, majd sűrűre főzzük a masszát. Kihűtjük, majd robotgéppel beledolgozzuk a puha vajat/margarint és a mascarponét is.
4. A piskótát hosszában kettévágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, a másikat 6 egyforma széles szeletre vágjuk, és szeletenként, egymás mellé ráhelyezzük a krémre. A süteményt fagyasztóba tesszük 1-2 órára (vagy hűtőbe egy éjszakára), hogy könnyebben tudjuk szeletelni. Kivéve éles késsel felszeleteljük 6 darabra.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 10-15 PERC
KALÓRIA 413 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/02. számában jelent meg!
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője.