HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
8 darab alsó csirkecomb, só, bors, kb. 4 evőkanál libazsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 5-6 darab tölteni való paprika, 1 nagy cukkini, fél teáskanál őrölt kömény, 1 evőkanál pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 nagy paradicsom
1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben felhevítjük a zsírt, körbepirítjuk rajta a combokat. Ha szép aranybarnára sültek, kivesszük, félretesszük őket.
2. Ugyanebbe a serpenyőbe tesszük az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt paprikát is. Finoman megsózzuk, és néhány percig pirítjuk, amíg összeesik. Hozzáadjuk a félkarikára vágott cukkinit, átpirítjuk, majd a köményt és a pirospaprikát is beletesszük. Belereszeljük a fokhagymát.
3. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és kevés vizet. Összeforraljuk, majd visszatesszük bele a csirkecombokat. Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 483 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/08. számában jelent meg!
Recept és fotó: Kárai Dávid, az ÍzHuszár online gasztromagazin alapító szerzője.