HOZZÁVALÓK 2 RÚDHOZ:
A piskótához: 3 tojás, 6 dkg cukor, 1 teáskanál sütőpor, 7,5 dkg liszt
A krémhez: 20 dkg mogyorókrém, 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé, olvasztva, 4 darab banán
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. Egy kb. 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a masszát, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 6-8 perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, mert akkor törik, mikor feltekerjük.
3. A töltéshez egy sütőpapírra fordítjuk a piskótát, lehúzzuk a vele sült sütőpapírt. A mogyorókrémet összekeverjük az olvasztott csokoládéval, egyenletesen elkenjük rajta, majd az egyik széléhez helyezünk 2 banánt. Szorosan feltekerjük úgy, hogy a piskóta kétszer befedje.
4. Itt elvágjuk a lapot, majd újabb 2 banánt helyezünk rá, és azt is szorosan feltekerjük. Mindkettőt sütőpapírba csomagoljuk, és hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 6-8 PERC
KALÓRIA 1485 KCAL/RÚD
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/02. számában jelent meg!
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre