Egy tányér gyümölcsleves mindig jól jön: Mentás őszibarack krémleves

Ez a hűs finomság nemcsak a nagy melegben, de az őszi napokon is jól fog jönni. Különleges ízvilágával felráz a legfáradtabb időszakokban is!

őszibarack krémleves

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 kg érett, lédús őszibarack, 10 dkg cukor, 1 citrom leve, 2-3 szál friss menta

1. Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, lábasba tesszük a cukorral és citrom levével együtt. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi a gyümölcsöt, felforraljuk, és 20 percig főzzük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

2. A levest turmixba tesszük. A mentaleveleket leszedjük a szárról, a leveshez adjuk. Összeturmixoljuk, majd a hűtőben hidegre hűtjük, így tálaljuk.

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/08. számában jelent meg!

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője.