Főznétek valami egyszerűt, amivel nagyon gyorsan elkészülhettek? A csirke telitalálat ilyen esetekben, mert nagyon rövid idő alatt átsül, ráadásul, brokkolival és szezámmaggal még finomabb! Ízesítsétek az egytálételt fokhagymával, gyömbérrel és csilikrémmel!

brokkolis szezámos csirke

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ (KÖRETTEL EGYÜTT):

40 dkg csirkemellfilé, 3-4 evőkanál pirított szezámolaj (helyettesíthető olívaolajjal), fél dl (cukormentes) szójaszósz, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál csilikrém, 50 dkg brokkoli, só, 1 evőkanál fekete vagy fehér szezámmag, 2 szál újhagyma

1. A nagyobb kockákra vágott csirkemellet pirítsuk át nagy serpenyőben a szezámolaj és szójaszósz keverékén. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a csilikrémet, majd a kis rózsákra szedett brokkolit.

2. Forgassuk át, majd öntsünk alá 1 dl vizet, és rázogatva pároljuk puhára a brokkolit, miközben a víz elpárolog. Ha szükséges, sóval ízesítsük.

3. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és az apróra vágott újhagymával. Köretnek párolt basmati rizst vagy vadrizst fogyasszunk hozzá.

Egy adag szénhidráttartalma: 6 gramm + a köret.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 451 KCAL/ADAG (KÖRETTEL EGYÜTT)

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/09. számában jelent meg!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.