HOZZÁVALÓK 16 SZELETHEZ:
Az alaphoz: 6 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 5 dkg keményítő, 20 dkg porcukor
A krémhez: 2 darab alma | 3 dl 100%-os almalé 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg mascarpone, 5-10 dkg darált pörkölt dió
A díszítéshez: 3 darab alma
1. A krémhez az almát megmossuk, lereszeljük, majd 2 dl almalével és a cukorral felforraljuk. A forrástól számítva kb. 1 percig rotyogtatjuk, majd besűrítjük a maradék 1 dl almalében elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd keverőtálban simára keverjük, és hozzáforgatjuk a mascarponét, illetve az előzőleg száraz serpenyőben megpirított, majd megdarált diót.
2. Az alaphoz a tojásfehérjéből és a kristálycukorból robotgéppel kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a keményítővel elkevert porcukrot.
3. Sütőpapírra rajzolunk egy kb. 20 cm átmérőjű kört, a papírt megfordítjuk a tepsiben, majd a körön belül elkenjük-felhalmozzuk a habot.
4. Kb. 50-55 percig 140 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük. Tálaláskor a pavlova tetejére halmozzuk a krémet, végül almaszeletekkel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 50-55 PERC
KALÓRIA 209 KCAL/SZELET
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/09. számában jelent meg!
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós