Az oldalas is egy olyan fogás, amely időről-időre feltűnik a családi étlapon, legyen szó vasárnapi ebédről, vagy egy meleg vacsoráról. Csavartunk egy kicsit a hagyományos recepten: ez alkalommal babérlevéllel, mustárral és zsályával fűszereztük, majd az egészet forró olajban megpirítottuk. Pazar lett! Próbáljátok ki ti is!

mustáros-zsályás oldalas

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1,5 kg sertésoldalas, 2 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 darab babérlevél, 1 szál sárgarépa só, 1 evőkanál mustár, 10 levél zsálya

1. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, és vöröshagymás, fokhagymás, babérleveles, sárgarépás, sós vízben addig főzzük, amíg puha lesz. (A vöröshagymát és a répát megtisztítva, félbe vagy negyedbe vágva adjuk a vízhez, a fokhagymagerezdeket egészben.)

2. Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük mustárral, megszórjuk aprított zsályával. 1 órát állni hagyjuk a hűtőszekrényben. Forró, bő olajban serpenyőben ropogósra sütjük az oldalast. Héjában sült burgonyát kínálhatunk mellé.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS ÉS PÁCOLÁS
KALÓRIA 1112 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/09. számában jelent meg!

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter