HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
35 dkg orsótészta, olívaolaj, 50 dkg sütőtök (tisztított mennyiség), 50 dkg brokkoli, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál csilikrém vagy 1 kis csilipaprika, aprítva, 4-5 szál újhagyma, 6 evőkanál teriyaki-szósz vagy szójaszósz, 50 dkg borjúcomb (2 nagyobb szeletben), só, bors, 2 evőkanál fekete/fehér szezámmag
1. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, szűrjük le, tegyük félre. Közben wokban (vagy nagy serpenyőben), kb. 3 evőkanál olívaolajon hirtelen pirítsuk át a kockákra vágott sütőtököt, a kis rózsákra szedett brokkolit a zúzott fokhagymával, a csilikrémmel és a felkarikázott újhagyma felével együtt.
2. Öntsük hozzá a teriyaki-szószt/szójaszószt, majd keverjük hozzá a kifőtt tésztát. Szórjuk meg a maradék frissen karikázott újhagymával.
3. A megmosott, szárazra törölt borjúhús egyik oldalát vastag, felforrósított serpenyőben süssük kevés olívaolajon 8 percig, majd a másik oldalán 5 percig. Vegyük ki a serpenyőből, alufóliával takarjuk le, így hagyjuk pihenni 15 percet. Tálaláskor szeleteljük fel, sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük, szezámmaggal szórjuk meg. Kínáljuk a sütőtökös tésztával.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 703 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/10. számában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.