Kevés olyan embert ismerünk, aki nemet tud mondani a könnyű és finom túrógombócra. Megmutatjuk, hogyan készíthetitek el otthon a gluténmentes változatát!

túrógombóc

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg túró, 1 evőkanál méz, 5 dkg chia mag, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja, 1 tojás, 2,5 dkg gluténmentes lisztkeverék (kukorica, rizs, köles), 5 dkg kókuszreszelék, friss gyümölcs a tálaláshoz

1. A túrót villával törjük át, keverjük el a mézzel, a chia maggal, a citrom reszelt héjával, a tojással és a lisztkeverékkel. Hagyjuk állni a masszát 1 órát. A kókuszreszeléket szárazon pirítsuk aranybarnára egy serpenyőben.

2. Nedves kézzel formázzunk gombócokat a túrómasszából, forrásban lévő, bő vízben főzzük addig, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal szedjük ki, csepegtessük le, majd forgassuk meg a kókuszreszelékben. Friss gyümölccsel, gyümölcspürével, lekvárral vagy tejföllel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PIHENTETÉS
KALÓRIA 325 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/02. számában jelent meg!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.