HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 nagy alma, 2 teáskanál őrölt fahéj, fél-fél teáskanál őrölt szegfűszeg, gyömbér és szerecsendió, 27,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 3 dl cider, napraforgóolaj a sütéshez
1. Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk, a gyümölcshúst fél cm vastag szeletekre felkarikázzuk. A fűszereket összekeverjük, meghintjük vele az almaszeleteket.
2. A lisztet tálba öntjük, hozzáadjuk a sütőport és a sót, felöntjük az ciderrel. A tésztát csomómentesre keverjük egy habverővel.
3. Az olajat serpenyőben felhevítjük. Az almakarikákat belemártjuk a tésztába, óvatosan az olajba tesszük. Néhány percig sütjük mindkét oldalát, amíg szép aranybarna lesz. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 361 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/10. számában jelent meg!
Recept és fotó: Kárai Dávid, az ÍzHuszár online gasztromagazin alapító szerzője.