A pongyolás vagy bundás alma gyermekkorunk egyik kedvenc csemegéje volt, de mi lenne, ha most egy kicsit felturbóznánk a receptúrát? Fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel és szerecsendióval megfűszerezve még pikánsabb ízélményt kapunk! :)

bundás alma

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 nagy alma, 2 teáskanál őrölt fahéj, fél-fél teáskanál őrölt szegfűszeg, gyömbér és szerecsendió, 27,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 3 dl cider, napraforgóolaj a sütéshez

1. Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk, a gyümölcshúst fél cm vastag szeletekre felkarikázzuk. A fűszereket összekeverjük, meghintjük vele az almaszeleteket.

2. A lisztet tálba öntjük, hozzáadjuk a sütőport és a sót, felöntjük az ciderrel. A tésztát csomómentesre keverjük egy habverővel.

3. Az olajat serpenyőben felhevítjük. Az almakarikákat belemártjuk a tésztába, óvatosan az olajba tesszük. Néhány percig sütjük mindkét oldalát, amíg szép aranybarna lesz. Papírtörlőn lecsepegtetjük.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 361 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/10. számában jelent meg!

Recept és fotó: Kárai Dávid, az ÍzHuszár online gasztromagazin alapító szerzője.