HOZZÁVALÓK EGY 16 SZELETES TORTÁHOZ:
A tésztához: 20 dkg puha vaj/margarin + a formához, 20 dkg porcukor, 3 tojás, 2 darab banán, fél csomag sütőpor, 30 dkg liszt
A krémhez: 4 dl tej, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg puha vaj/margarin, 5 darab banán
A díszítéshez: 15 dkg étcsokoládé, 2 darab banán
1. A tésztához a puha vajat/margarint habosra dolgozzuk a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat, a villával áttört banánt, majd belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet.
2. A masszából 3 darab lapot sütünk egy 22 cm átmérőjű tortaformában 170 ºC-ra előmelegített sütőben, darabonként 18-20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
3. A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd alaposan átkeverjük, és kihabosítjuk a puha vajjal/margarinnal és 3 darab, villával áttört banánnal.
4. A lapokat összetöltjük a krémmel úgy, hogy a rétegek közé szórjuk a maradék két darab felkarikázott banánt. A krémből kenünk egy vékony réteget a torta tetejére és oldalára is. Legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
5. A díszítéshez megolvasztjuk az étcsokoládét vízgőz fölött, bevonjuk vele a torta tetejét, hagyjuk, hogy az oldalára is lecsorogjon. Tálalás előtt felcsíkozott vagy felkarikázott banánnal díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 65 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 3×18-20 PERC
KALÓRIA 483 KCAL/SZELET
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/02. számában jelent meg!
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre