Gyerekkori szép emlékeket és a meleg otthont idézi ez az ínycsiklandó gyümölcsös desszert, amelyben a kellemes fahéj és az alma íze találkozik.

fahéjas-almás sütemény

HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES TEPSIHEZ:

20 dkg vaj/margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojás, 1 (kezeletlen) citrom héja, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 csomag sütőpor, 25 dkg liszt, 1 darab hámozott, reszelt (idared) alma

A díszítéshez: 60 dkg (idared) alma, 5 dkg barna cukor

1. A puha vajat/margarint habosra dolgozzuk a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat, a reszelt citromhéjat, végül a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet. Simára keverjük, beleforgatjuk a reszelt almát.

2. A masszát egy sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es, magas peremű tepsiben egyenletesen elkenjük.

3. A díszítéshez a megmosott, magházától megfosztott almát héjastul vékonyan felszeleteljük, majd a képen látható módon kirakjuk vele a tészta tetejét.

4. Megszórjuk barna cukorral, és 165 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 35-40 PERC
KALÓRIA 3616 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/02. számában jelent meg!

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre