HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg bőrös malackaraj, só, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál szárított majoránna, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 5 dl rozé bor, olaj
1. A malackaraj bőrét beirdaljuk, a húsát megsózzuk, bedörzsöljük a mézzel, majd megszórjuk majoránnával és zúzott fokhagymával. Tálba tesszük, lefedjük, majd 1 napot pácoljuk a hűtőszekrényben.
2. Sütés előtt a karajt magas falú tepsibe tesszük, mellédobjuk a megpucolt, darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát.
3 .Aláöntjük a bort, meglocsoljuk kevés olajjal, alufóliával lefedjük, és 120 ºCra előmelegített sütőben sütjük 2 órát.
4. Ekkor leöntjük a levét, és fólia nélkül további 15 percet sütjük 180 ºC-on, hogy megpiruljon. (Gombás) burgonyapürével kínálhatjuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 135 PERC
KALÓRIA 765 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/10. számában jelent meg!
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter