HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 fél csirkemellfilé (kb. 80 dkg), 25 dkg leveles spenót, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 tojás, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg magozott, fekete olívabogyó
1. A csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra, irdaljuk be 1,5 cm sűrűségben.
2. A megtisztított, összevágott spenótot az olívaolajon fonnyasszuk meg a zúzott fokhagymával együtt, ízesítsük sóval, borssal. Alaposan csepegtessük le.
3. A csirkemellet helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, sózzuk, borsozzuk, a beirdalásokat töltsük meg a spenóttal.
4. Öntsük rá a tojással elkevert, sózott, borsozott tejszínt, szórjuk bele az olívabogyót, és 230 ºC-ra előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 451 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/10. számában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.