HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
25 dkg főtt vagy sült sütőtök, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg liszt, 2 tojás, 3 evőkanál olaj, 2 dl tej, 1 evőkanál kristálycukor, 1-1 teáskanál őrölt gyömbér és fahéj
A tálaláshoz: tejszínhab, 10 dkg dió, őrölt fahéj
1. A kihűlt (leszűrt) tököt tegyük tálba, adjuk hozzá sütőporral elkevert lisztet, az egész tojásokat, az olajat, a tejet, a cukrot és a fűszereket, majd botmixerrel keverjük készre a tésztát 1 perc alatt.
2. Hagyjuk pihenni 10 percet, ha nagyon sűrű, adjunk hozzá még kevés tejet, majd forró gofrisütőben süssük készre a gofrikat. Tejszínhabbal, finomra vágott dióval és őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 595 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/10. számában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.