HOZZÁVALÓK 10 SZELETHEZ:
3 tojás, 15 dkg (nád)cukor, 10 dkg vaj/margarin + a formához, 1,5 dl natúr görög joghurt, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 25 dkg liszt + a formához 8 dkg puha mogyorókrém + 2 evőkanál a kenéshez, 1 marék török mogyoró
1. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat/margarint és a görög joghurtot, majd elkeverjük. A sütőporral és a sóval elkevert lisztet a keverékhez szitáljuk, simára keverjük a tésztát.
2. A legvégén hozzáadjuk a mogyorókrémet, de ezt csak félig keverjük el benne, hogy szép, márványos legyen a mintája.
3. A kenyérformát kivajazzuk, kilisztezzük, belesimítjuk a masszát. 175 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 35-40 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt, megkenjük a tetejét mogyorókrémmel, megszórjuk a durvára vágott török mogyoróval.
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/02. számában jelent meg!
Recept és fotó: Kárai Dávid, az ÍzHuszár online gasztromagazin alapító szerzője.