Abban biztosan ti is egyetértetek, hogy az őszi piac egyik legnagyobb kincse a gomba. A következő pofonegyszerű receptet a vargányán kívül, erdei gombával vagy csiperkével is elkészíthetitek! Lepjétek meg a párotokat ezzel a pikáns húsos finomsággal!

csirkemell vörösboros gombaraguval

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vargányagomba, 10 dkg laskagomba, 10 dkg csiperkegomba, 4 dl száraz vörösbor, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál keményítő

1. A csirkemellből szeleteket vágunk, sózzuk, és serpenyőben, kevés olajon megsütjük mindkét oldalát.

2. A finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombákat, együtt pirítjuk tovább. Felöntjük a borral, sózzuk, megszórjuk a cukorral, borssal, majd visszaforraljuk a felére.

3. A kevés hideg vízzel elkevert a keményítőt hozzáadjuk, összeforraljuk, és a csirkemellel tálaljuk. Főtt rizst kínálhatunk mellé.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 442 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/11. számában jelent meg!

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter