HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vargányagomba, 10 dkg laskagomba, 10 dkg csiperkegomba, 4 dl száraz vörösbor, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál keményítő
1. A csirkemellből szeleteket vágunk, sózzuk, és serpenyőben, kevés olajon megsütjük mindkét oldalát.
2. A finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombákat, együtt pirítjuk tovább. Felöntjük a borral, sózzuk, megszórjuk a cukorral, borssal, majd visszaforraljuk a felére.
3. A kevés hideg vízzel elkevert a keményítőt hozzáadjuk, összeforraljuk, és a csirkemellel tálaljuk. Főtt rizst kínálhatunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 442 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/11. számában jelent meg!
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter