HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES MAGAS PEREMŰ TEPSIHEZ:
4 dl sűrű natúr joghurt, 10 dkg porcukor, 3 darab (kezeletlen) narancs, 5 dl hideg habtejszín, 1,5 dl hideg narancslé, 3 dkg zselatin, 40 dkg babapiskóta
1. Keverőtálban simára keverjük a joghurtot, a porcukrot és 2 narancs lereszelt héját. Hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd a hideg narancslében megduzzasztott, és (mikróban) forróra melegített zselatint.
2. Egy fóliával bélelt magas peremű tepsi alját kirakjuk a meghámozott narancsokból vágott körszeletekkel, rátöltjük a krémet. Néhányszor az asztalhoz ütögetjük, hogy ne maradjon benne levegő. A krémet szorosan befedjük babapiskótával, majd 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálalás előtt kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk a fóliát, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 4052 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/03. számában jelent meg!
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre