HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
50 dkg brokkoli, 4 evőkanál olívaolaj, 1,2 liter leszűrt zöldségleves, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 20 dkg füstölt krémsajt
1. A brokkolit szedjük kis rózsákra, terítsük szét sütőpapírral bélelt sütőlemezen, locsoljuk meg olívaolajjal. 25 perc alatt süssük ropogósra 250 °C-ra előmelegített sütőben.
2. A sült brokkolirózsákat szedjük át lábosba, öntsük fel a levessel, adjuk hozzá zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk össze. Szedjük ki a brokkolirózsák felét, botmixerrel pürésítsük össze, majd szedjük vissza a levesbe sűrítésnek. Keverjük el benne a krémsajtot, forraljuk össze a levest.
Egy adag szénhidráttartalma: 6,2 gramm.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 283 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/11. számában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.