HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 gerezd fokhagyma, 80 dkg darált sertéshús, só, 10 dkg feta sajt, 2-3 evőkanál olaj, 40 dkg spagetti
A szószhoz: 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv), 1-1 teáskanál szárított oregánó és kakukkfű
1. A fokhagymát megpucoljuk, a darált húshoz reszeljük, megsózzuk, alaposan összekeverjük. A fetát kis kockákra vágjuk.
2. A húsmasszából gombócokat formázunk úgy, hogy mindegyik közepébe teszünk egy-egy kis kocka sajtot. Serpenyőben, kevés olajon, fedő alatt készre sütjük a golyókat 15 perc alatt.
3. A szószhoz a fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, összefőzzük a paradicsommal és a fűszerekkel 15-20 perc alatt. Ízlés szerint sózzuk.
4. A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A paradicsomszósszal összeforgatjuk, és a húsgolyókkal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 748 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/11. számában jelent meg!
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője.