HOZZÁVALÓK 25-30 DARABHOZ:
5 dkg kristálycukor, 2 dl habtejszín, fél teáskanál tengeri só, 10 dkg vaj/margarin, 20 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg darált török mogyoró, 5 dkg tejcsokoládé
1. A cukrot világos aljú lábosban karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a meleg tejszínt, és addig kevergetjük, míg újra sima lesz. Ekkor hozzáadjuk a vajat/margarint is és a sót is.
2. A darált kekszet összekeverjük a darált mogyoróval, a karamellkrémhez adjuk, alaposan összekeverjük. Golyókat formázunk a masszából.
3. A tejcsokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, a golyók tetejére csorgatjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Aki akarja, ki is márthatja őket a csokoládéban, de akkor legalább háromszor ennyi csokoládé kell!
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 98 KCAL/DARAB
A sütemény receptje eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/03. lapszámában jelent meg.
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője.