A kókuszos sütemények rajongóinak az egyik első számú favoritja a hólabda, ami nélkül nem telhet el karácsony. Ha a beburkolás előtt fél órára beteszitek az összetöltött darabokat a hűtőbe, szebben körbe tudjátok majd kenni őket!

hólabda

HOZZÁVALÓK 25-30 DARABHOZ:

A piskótához: 8 tojás, 25 dkg porcukor, 10 evőkanál forró víz, 25 dkg liszt, 3 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 2 teáskanál sütőpor, nagy csipet só

A krémhez: 4 dl tej, 3 evőkanál liszt, 20 dkg vaj/margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál rum (helyettesíthető aromával)

A díszítéshez: 10 dkg kókuszreszelék

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a forró vizet, óvatosan beleszitáljuk a száraz anyagokat. A fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd fellazítjuk vele a masszát.

2. Két, sütőpapírral bélelt sütőtepsiben szétosztjuk a masszát, simára elkenjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 15 perc alatt. Kihűtjük, 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

3. A krémhez simára keverjük a tejet a liszttel, majd takarékon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, közben olykor belekeverünk, hogy ne bőrösödjön be. A puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a rumot. A kihűlt főzött krémhez keverjük.

4. A piskótakorongok felét megkenjük a krémmel, majd mindegyiket összeragasztjuk egy másik koronggal. Az oldalát és a tetejét is bevonjuk a krémmel, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Tálalásig a hűtőszekrénybe helyezzük.

ELKÉSZÍTÉS 60 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 189 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazinban jelent meg, négy másik hólabdás recepttel együtt!

Recept és fotó: Sebestyén-Kocsis Regina, a Neked Cake blog szerzője.