HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
60 dkg csirkemellfilé, olaj 10 dkg kenyérbél, 1 dl főzőtejszín, só, bors, 1 csokor friss kapor, 10 dkg dió, 1 darab piros kaliforniai paprika
A franciasalátához: 15 dkg sárgarépa, 1 evőkanál cukor, 15 dkg zöldborsó, 15 dkg burgonya, 2 dl majonéz, 10 dkg csemege uborka, 15 dkg alma, fél citrom leve
1. A húst nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, kis lángon, kevés olajon megsütjük mindkét oldalát.
2. A sült csirkét összeturmixoljuk a kenyérbéllel és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az aprított kapor felét és a száraz serpenyőben vagy sütőben megpirított, durvára tört diót. Összekeverjük, hagyjuk kihűlni.
3. Átlátszó fóliába tesszük, 4 darab gúlát formázunk a masszából. Levesszük a fóliát, és az apróra vágott paprikába és a maradék kaporba hempergetjük a húst.
4. A salátához a hámozott répát felkockázzuk, sós, cukros vízben megfőzzük a borsóval együtt. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A zöldségeket leszűrjük, lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a majonézt és a felkockázott uborkát, almát. A citrom levével ízesítjük, óvatosan összekeverjük. A húst a salátával kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 60 PERC
KALÓRIA 771 KCAL/ADAG
A receptet a Nők Lapja Konyha 2018/12. lapszámában találjátok!
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter