Ha még nem tudjátok, mit varázsoljatok a hosszú ünnep alatt a családi asztalra, akkor mutatunk egy szuper receptet. A narancsos párolt káposzta megkoronázza ezt a finom sörös csülköt!

Sörös hagymás csülök

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

2 közepes hátsó csülök só, frissen őrölt bors, 8 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 5 dl világos sör

A káposztához: 1 fej vörös káposzta, 2 evőkanál kacsa- vagy libazsír, 1 fej vöröshagyma, 2 teáskanál kínai ötfűszer-keverék, 4 dl száraz vörösbor, 2 dl narancslé, 3-4 evőkanál barna cukor

1. A csülköt megmossuk, letisztítjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, egy tepsi aljára szórjuk. Rátesszük a csülköket, rádobáljuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, majd felöntjük a sörrel.

2. Alufóliával letakarjuk, 200 °C-os sütőben kb. 3 órát sütjük. Ekkor leszedjük az alufóliát, bekockázzuk a csülkök bőrét. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg piros és ropogós lesz.

3. A körethez a káposzta külső takaróleveleit leszedjük, kivágjuk a torzsáját, majd késsel vékonyra vágjuk vagy legyaluljuk. Megsózzuk, állni hagyjuk.

4. A zsírt felolvasztjuk, majd megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, cukrozzuk, sózzuk, borsozzuk, a kínai fűszerrel ízesítjük. Apránként beleöntjük a bort, a narancslét, közben meg-megkeverjük. Addig főzzük, amíg a káposzta összeesik. A csülökkel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 795 KCAL/ADAG

A receptet a Nők Lapja Konyha decemberi számában találjátok!

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.