HOZZÁVALÓK 40 DARABHOZ:
20 dkg tehéntúró, 20 dkg juhtúró, 10 dkg kapribogyó, frissen őrölt bors, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál kurkuma, 5 dkg vaj/margarin, 1 csomag réteslap (8 lapos), 1 tojás a kenéshez.
1. A túrót keverjük össze a juhtúróval, a lecsöpögtetett kapribogyóval, ízesítsük frissen őrölt borssal, a mustárral, a zúzott fokhagymával és a kurkumával.
2. A vajat/margarint olvasszuk fel. A réteslapokat tekerjük ki, a legfelsőt kenjük meg az olvasztott vajjal/margarinnal.
3. A réteslap egyik oldalára egy vékony csíkban helyezzük rá a töltelék nyolcad részét, majd tekerjük fel szorosan. Vágjuk 5 részre a tekercset. A maradék 7 lapot is ugyanígy készítsük el.
4. A mini réteseket helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, kenjük meg a felvert tojással, és 220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 56 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/03. lapszámában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Krisztina, a Dolce Vita blog szerzője.