HOZZÁVALÓK 8-10 KIS ADAGHOZ:
30 dkg fusilli tészta (orsótészta), 2 evőkanál olívaolaj, 2 darab lime, 3 darab érett avokádó, 2 dl natúr joghurt, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 teáskanál római kömény, 1 mokkáskanál csilikrém, 15 dkg kígyóuborka, 15 dkg paradicsom, 15 dkg kápia vagy kaliforniai paprika, fél citrom leve, 2 evőkanál szezámolaj (vagy pirítottmogyoró-olaj), 1 csokor koriander
1. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le. Keverjük el az olívaolajjal és 1 lime kifacsart levével. Hagyjuk kihűlni.
2. Az avokádókat hámozzuk meg, a húsát tegyük egy botmixer táljába, adjuk hozzá a joghurtot és a zúzott fokhagymát, majd egy botmixerrel pürésítjük össze. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, a római köménnyel, a másik lime levével és a csilikrémmel. Forgassuk össze a tésztával, majd osszuk szét poharakba.
3. A felkockázott uborkából, paradicsomból és a paprikából készítsünk salátát: keverjük össze a citromlével és a szezámolajjal, az aprított korianderrel. Szedjük a tésztára, végül korianderlevéllel díszítve tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 182 KCAL/ADAG
A receptet a Nők Lapja Konyha 2018/12. lapszámában olvashatjátok el. A magazint december 4-től keressétek az újságárusoknál!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.