HOZZÁVALÓK EGY 25X25 CM-ES TEPSIHEZ:
30 dkg cukor, 1 dl víz, 30 dkg tejpor, 4 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor, 8-10 dkg szemes puffasztott rizs (puffasztott gabonával is helyettesíthető), 10 dkg vaj/margarin, 10 dkg tejcsokoládé
1. Egy 25×25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A cukrot sziruppá főzzük a vízzel. A tejport, a kakaóport és a puffasztott rizst összekeverjük. A vajat/margarint megolvasztjuk, a tejporos keverékhez öntjük, eldolgozzuk. Hozzáadjuk a cukorszirupot, az egészet homogén masszává keverjük.
2. A tepsibe öntjük, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Miután teljesen megszilárdult, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla sütőpapírt, és 5×3 cm-es szeletekre vágjuk.
3. A tejcsokoládét megolvasztjuk vízgőz felett vagy mikróban, belemártjuk a szeletek egyik felét. A nem csokoládés felével lefelé sütőpapírra helyezzük, hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy megdermedjen. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 3180 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert magazin 2018/03. lapszámában jelent meg még több finomsággal együtt!
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője.