Minden népnek megvannak a maga rizses egytálételei. A közel-keleti régiókban például piláfot készítenek, amelybe hús és különféle zöldségfélék is kerülnek. Kóstoltátok már? Ha még nem, épp itt az ideje!

piláf

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

40 dkg basmati rizs, 2 rúd fahéj, 5 szem szegfűszeg, 2 darab csillagánizs, 10 dkg mazsola só, olaj, 30 dkg sertésszűz, 1 teáskanál őrölt római kömény, 10 dkg mandula, 1 darab kápia vagy piros kaliforniai paprika

1. A rizst legalább háromszor átmossuk hideg vízben, 30 percre hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. 1,3-szoros vízben, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal, a mazsolával, kevés sóval és olajjal, fedő alatt készre főzzük 10-12 perc alatt. További 20 percig pihentetjük.

2. A lehártyázott sertésszüzet apró kockára vágjuk, sózzuk, római köménnyel ízesítjük. Serpenyőben olajat hevítünk, és a szüzet megpirítjuk a félbevágott mandulával.

3. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a felkockázott paprikát is, majd a ragut belekeverjük az elkészült rizsbe.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + A RIZS ÁZTATÁSA
KALÓRIA 742 KCAL/ADAG

A pilár receptje eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/1. lapszámában található. Január 2-től keressétek az újságárusoknál!

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre