Ami a kezdő konyhatündéreknek is pofonegyszerű: Babfőzelék csípős, fokhagymás oldalassal

Ki ne szerette volna gyermekkorában (is) a puha és selymes babfőzeléket? Szerintünk egy-egy szelet pikáns oldalassal párosítva mennyei! Próbáljátok ki!

babfőzelék

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg száraz tarka bab, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só

Az oldalashoz: 1 kg sertésoldalas, 3 evőkanál csípős paprikakrém, 10 dkg sertészsír

1. A babot kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük a finomra vágott vöröshagymával és fokhagymával.

2. A bab kétharmadát szűrőkanállal kiszedjük, a maradékot leturmixoljuk, átpasszírozzuk. Sózzuk. Ebbe a sűrű babpürébe keverjük a félretett főtt babot.

3. A feltéthez a sertésoldalast sózzuk, bedörzsöljük a paprikakrémmel, meglocsoljuk a felolvasztott zsírral. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 60-70 perc alatt készre sütjük 180 °Cra előmelegített sütőben. Feldaraboljuk, a főzelékhez kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS ÉS OLDALAS SÜTÉSE
KALÓRIA 1345 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/01. lapszámában jelent meg, még több isteni főzelékrecepttel együtt!

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre