HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
60 dkg csirkemellfilé só, frissen őrölt bors, 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg zsíros sajt (pl. edámi, trappista, gouda), reszelve, 2 evőkanál liszt, 25 dkg szeletelt bacon
1. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A tojást villával felhabosítjuk, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a lisztet és a reszelt sajtot. Összeforgatjuk a csirkével.
2. Egy kerámiatálat (kb. 15×30 cm), esetleg kisebb kenyér- vagy őzgerincformát kibélelünk a baconnal úgy, hogy túllógjon, majd beleöntjük a csirkés keveréket. Ráhajtjuk a kilógó részeket. 3 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 40 percig, majd kivesszük, kihűtjük. A formából kifordítjuk egy tepsire, és visszatesszük 200 °C-os sütőbe, hogy a tetején lévő szalonnak is megpiruljon (kb. 15 perc). Hidegen tökéletesen szeletelhető.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 40 + 15 PERC
KALÓRIA 703 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2019/01. lapszámában jelent meg, még több finomsággal együtt!
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.