A pörkölt minden bizonnyal ott lenne a legnépszerűbb egytálételek listáján, hiszen télen-nyáron nagy kedvenc minden családban. Arra gondoltatok már korábban, hogy nemcsak húst, hanem zöldséget is használhatnátok alapként hozzá?!

gombapaprikás

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

2 fej vöröshagyma, olaj, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg shiitake gomba (helyettesíthető csiperkével vagy erdei gombákkal is), 1 evőkanál pirospaprika, fél kávéskanál majoránna, 2 darab babérlevél, só, bors 40 dkg zöldhüvelyű zöldbab (mirelití9,  1 kis csokor petrezselyem

1. A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk olajon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a megmosott, feldarabolt gombát is. Mikor eresztett kis levet, rászórjuk a pirospaprikát és a majoránnát, babérlevelet.

2. Felengedjük 2-3 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a zöldbabot is. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig, amint átpuhult a zöldbab, lezárjuk a lángot. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk, adhatunk mellé főtt rizst, kuszkuszt, nokedlit egyaránt.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 156 KCAL/ADAG

Még több zöldséges pörkölt receptet találtok a Nők Lapja Konyha 2019/01. lapszámában!

Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter