HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg (mirelit) zöldborsó, 5 dl leszűrt húsleves, 3 szál újhagyma + tálaláshoz, 10 dkg vaj, só, bors, 4 tojás
1. A zöldborsót lobogó sós vízben leforrázzuk néhány perc alatt, leszűrjük.
2. A levest felforraljuk, beletesszük a borsót, a felkarikázott újhagymát, 2-3 percig főzzük.
3. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a felkockázott hideg vajat, így sűrítjük be a főzelék levét. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Azonnal tálaljuk, tükörtojást adunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 498 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/01. lapszámában jelent meg még több ínycsiklandó főzelék leírásával együtt!
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre