HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg bőrös csirkemellfilé | só, fehér bors, szerecsendió | fél dl olaj | 1 kis fej brokkoli 1 kis fej karfiol | 2 dl tejföl | 25 dkg füstölt sajt
1. A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, megsózzuk, majd serpenyőben, kevés olajon a szeletek mindkét felét megpirítjuk.
2. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, egy tepsi alján elrendezzük, majd ráfektetjük a csirkéket.
3. A tejfölt összekeverjük sóval, borssal és reszelt szerecsendióval, majd a csirkére öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal. 180-190 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 678 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre