Egyszerű és gyors ebéd: csirkemell brokkolival, karfiollal, füstölt sajttal

Egyszerű, nagyjából fél óra alatt összeállítható menüt ajánlunk, amely nemcsak a mosogatnivalót, de a hosszú főzési folyamatot is megspórolja nektek. Hétköznapokra tökéletes választás!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg bőrös csirkemellfilé | só, fehér bors, szerecsendió | fél dl olaj | 1 kis fej brokkoli 1 kis fej karfiol | 2 dl tejföl | 25 dkg füstölt sajt

1. A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, megsózzuk, majd serpenyőben, kevés olajon a szeletek mindkét felét megpirítjuk.

2. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, egy tepsi alján elrendezzük, majd ráfektetjük a csirkéket.

3. A tejfölt összekeverjük sóval, borssal és reszelt szerecsendióval, majd a csirkére öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal. 180-190 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS

KALÓRIA 678 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre