HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 nagy fej vöröshagyma | 2 evőkanál olaj | só, késhegynyi őrölt kömény 3-4 teáskanál fűszerpaprika | 50 dkg tisztított kacsazúza | 30 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa | 50 dkg burgonya
1. Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, kevés sóval. Hozzáadjuk a köményt, a pirospaprikát és 1 dl vizet. Felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
2. Hozzáadjuk a tisztított, feldarabolt kacsazúzát, sózzuk, összekeverjük, és magasabb hőfokon 5 percig főzzük. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és fedő alatt alacsony hőfokon gyöngyöztetjük 1-1,5 órán át. Időközben megkóstoljuk, elég sós-e, ha kell, sózzuk. (Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott vizet.)
3. A zöldségeket megpucoljuk. A burgonyát felkockázzuk, a répákat felkarikázzuk. Amikor már vajpuha a zúza, a leveshez adjuk a zöldségeket, és addig főzzük, amíg minden megpuhul (15-20 perc).
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 404 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina