HOZZÁVALÓK EGY 24 CM ÁTMÉRŐJŰ FORMÁHOZ:
4 dl tej | 10 dkg cukor | 30 dkg főtt rizs 1 (bio) citrom héja és leve | vaj és zsemlemorzsa a formához 6 tojás, szétválasztva | 10 dkg aszalt cseresznye vagy meggy
A kompóthoz: 5 darab narancs | 2 evőkanál cukor
1. A tejet felmelegítjük a cukorral, majd hozzáadjuk a főtt rizst. Addig főzzük, amíg felszívja a nedvességet, tejberizs állagú lesz. Hozzáreszeljük a citromhéjat, belefacsarjuk fél citrom levét.
2. Egy kapcsos, 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával.
3. A kihűlt tejberizshez keverjük a tojássárgáját és az aszalt cseresznyét. A fehérjéből kemény habot verünk, ezt is a masszához forgatjuk. Az előkészített formába simítjuk, és 180 ºC-os sütőben megsütjük 45 perc alatt.
4. Két narancsot kifacsarunk, hármat gerezdekre szedünk. A léhez adjuk a cukrot, felforraljuk, majd a gerezdeket megfőzzük pár perc alatt ebben a szirupban. A felszeletelt rizstortát a kompóttal kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 2623 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept és fotó: Nagy Tünde