HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 fej vöröshagyma | olaj | 1 evőkanál mustár 50 dkg borjúcomb | só, bors | 2 szál sárgarépa (kb. 40 dkg) 1 darab zellergumó (kb. 25 dkg) | 2 dl főzőtejszín 1 evőkanál étkezési keményítő | 8 levél friss zsálya 1 citrom leve | 8 szelet vékony, szárított sonka
1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt és a kockákra vágott borjúhúst. Addig sütjük, amíg a hús elveszíti a nyers színét.
2. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Közepes lángon addig főzzük, amíg félig puha lesz a hús (ha kell, pótoljuk közben a vizet).
3. Hozzáadjuk a hámozott, felkockázott répát és a zellert, majd ismét felöntjük annyi vízzel, ami bőségesen ellepi. Készre főzzük.
4. Elkeverjük a tejszínben a keményítőt, hozzáadjuk a finomra vágott zsályát, és a leveshez öntjük, összeforraljuk. A legvégén citrommal ízesítjük.
5. A sonkát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 3-4 percig. Hagyjuk kihűlni, a levessel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 432 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/03. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter