HOZZÁVALÓK EGY 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
5 dl natúr joghurt, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja és leve, 6 dkg cukor, 4 tojásfehérje, 2 evőkanál liszt, 15 dkg friss ribizli a díszítéshez
1. A krémhez simára keverjük a joghurtot, a citromhéjat, -levet és a cukrot, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét (nem kell habbá verni!) és a lisztet.
2. Egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a masszát, és 160 °C-ra előmelegített sütőben remegősre sütjük 25-30 perc alatt. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, miután kihűlt, friss ribizlivel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 30-35 PERC
KALÓRIA 713 KCAL/EGÉSZ TORTA
Tipp: Ribizli helyett kipróbálhatjuk meggyel, erdei gyümölccsel, szederrel vagy akár eperrel is. Bele is dobálhatunk gyümölcsöt, de akkor az megfesti a süteményt!
A desszert a Nők Lapja Konyha 2019/03. lapszámában jelent meg még több nagyszerű recepttel együtt!
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre