HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma, olaj, 40 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv), 1 teáskanál füstölt pirospaprika, 1 darab csilipaprika (vagy szárított csili), só, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg vörös bab (konzerv), 20 dkg kukorica (konzerv), 2 darab érett avokádó, 10 dkg tortillachips
1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon, alacsony hőfokon pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a pirospaprikát és a felkarikázott csilit. Sózzuk, belereszeljük a fokhagymát. Belekeverjük a leszűrt babot, kukoricát és 1 dl vizet, majd kb. 30 percig főzzük.
2. Az avokádót kettévágjuk, kiszedjük a magját, késsel szeletekre vágjuk, majd kanállal kiemeljük a héjból.
3. Az elkészült babot tálkákba töltjük, szeletelt avokádót teszünk a tetejére, és tortillachipsszel tálaljuk. Ha van otthon sózott citrom, apróra vágva azt is tehetünk rá.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 703 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/03. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina