Egészséges, laktató, hosszú órákra energiával lát el és rengeteg módon elkészíthető étel a zabkása. Ezúttal kókuszos narancslekváros formában ajánljuk a finomságot:

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

2,5 dl tej + 2,5 dl kókusztej, 15 dkg finom szemű zabpehely, 5 dkg kókuszreszelék, 1 evőkanál quinoa, méz ízlés szerint

A lekvárhoz: 4 kezeletlen narancs (vagy vérnarancs), 10 dkg cukor, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja

1. Először készítsük el a friss lekvárt: a narancs felét hámozzuk meg, daraboljuk fel egészen kicsire a narancshúst. A maradék narancsot héjastól mossuk meg forró vízzel, így szeleteljük fel vékonyan. Tegyünk mindent lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat, és forralva főzzük pépesre 20 perc alatt.

2. A tej és kókusztej keverékébe öntsük bele a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a quinoát. Takarékon főzzük 3-4 percet.

3. Vegyük le a tűzről, ízesítsük kevés mézzel. Osszuk tálkákba, szedjünk rá a friss narancslekvárból, azonnal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + A LEKVÁR FŐZÉSE
KALÓRIA 513 KCAL/ADAG

A reggeli finomság a Nők Lapja Konyha 2019/3. lapszámában jelent meg három különleges zabkása receptjével együtt!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta