Színes, ízletes, könnyed és ami a legfontosabb: egészséges. Kitűnő fogás lehet ez a krémleves a hétköznapokon, de a hétvégi ebéd részeként is. Próbáljátok ki receptünket!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

40 + 20 dkg főtt csicseriborsó (konzerv) | olaj 1 teáskanál Cayenne-bors | 1 kg sárgarépa só | 2 teáskanál őrölt római kömény | 1-1,5 liter leszűrt hús- vagy zöldségleves | 3-4 evőkanál olaj

1. A csicseriborsót lecsepegtetjük, 40 dkg-ot megsózunk, meglocsoljuk olajjal, megszórjuk Cayenne-borssal. Sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, és 220 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük 10 perc alatt. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk visszahűlni a sütőt 180 °C-ra.

2. A répát meghámozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Meglocsoljuk olajjal, megszórjuk sóval és a római köménnyel. Alufóliával lefedjük, 30-40 percig sütjük, amíg teljesen megpuhul.

3. Ekkor felforraljuk a levest, majd összeturmixoljuk a megpuhult répával és a 20 dkg csicseriborsóval. Ha túl sűrű lenne a lé, kevés levessel hígítjuk. A sült csicseriborsóval tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 10 + 30-40 PERC
KALÓRIA 785 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/3. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina