HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
kb. 30 dkg piros retek (2 csokor), 15 dkg natúr görög joghurt, só, bors, 8 szelet kalács, 8-10 dkg vaj, 20 dkg főtt húsvéti sonka, 8 tojás, olaj
1. A retket megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a joghurttal, sóval, borssal ízesítjük.
2. A kalácsot felszeleteljük – fejenként két szeletet számolunk –, mindkét felét vékonyan megkenjük vajjal. Serpenyőben megpirítjuk.
3. Először vastagon retektzatzikit teszünk rá, majd vékonyra felszeletelt sonkát. A tojásokból tükörtojást sütünk kevés olajon, minden szelet tetejét ezzel koronázzuk meg.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 630 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/4. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre