A fenséges reggeli: kalácsszendvics retektzatzikivel és sonkával

A húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói a sonka, a tojás és a kalács, amit ezúttal egy izgalmas retekkrémmel egészítünk ki. Próbáljátok ki!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

kb. 30 dkg piros retek (2 csokor), 15 dkg natúr görög joghurt, só, bors, 8 szelet kalács, 8-10 dkg vaj, 20 dkg főtt húsvéti sonka, 8 tojás, olaj

1. A retket megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a joghurttal, sóval, borssal ízesítjük.

2. A kalácsot felszeleteljük – fejenként két szeletet számolunk –, mindkét felét vékonyan megkenjük vajjal. Serpenyőben megpirítjuk.

3. Először vastagon retektzatzikit teszünk rá, majd vékonyra felszeletelt sonkát. A tojásokból tükörtojást sütünk kevés olajon, minden szelet tetejét ezzel koronázzuk meg.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 630 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/4. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept: Bereznay Tamás

Fotó: Körmendi Imre