A tésztakedvelők figyelmébe ajánljuk ezt a különleges háromsajtos spagettit, amit a fűszerezés mellett a pirított cukkini tesz még izgalmasabbá. Érdemes kipróbálni a receptet!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg spagetti, só, 40 dkg cukkini, 4-5 evőkanál olaj, 25 dkg natúr krémsajt, 1 dl tej, 10 dkg reszelt gouda, csipet reszelt szerecsendió, 1 citrom leve, frissen őrölt bors, 10 dkg parmezán a tálaláshoz

1. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben készre főzzük. A szárvégeitől megfosztott cukkinit felkarikázzuk, az olajon mindkét oldalát serpenyőben megsütjük. Kivesszük, tálalásig félretesszük.

2. A serpenyőben maradt olajat kiöntjük, beletesszük a krémsajtot a tejjel együtt, felmelegítjük. Beleszórjuk a reszelt gouda sajtot, addig keverjük, amíg felolvad. Reszelt szerecsendióval, ízlés szerint citromlével, sóval ízesítjük.

3. Miután megfőtt a tészta, leszűrjük, összekeverjük a citromos-sajtos szósszal és a parmezánnal. A sült cukkinivel tálaljuk, megszórjuk frissen őrölt borssal.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 858 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/4. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina