HOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE:
1 kg édesburgonya, 6 tojás (minden darabra egy tojás kell, ha többet vágunk, 8 darab), 1 szál póréhagyma, 1 darab cukkini, só, 6 szál kakukkfű, olaj
1. A burgonyákat megpucoljuk, félbevágjuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy meg lehessen tölteni. Olajjal picit meglocsoljuk, és 160 °C-ra előmelegített sütőben elősütjük 20 perc alatt.
2. A kivájt burgonya kb. felét kockákra vágjuk, a póréhagymát karikára.
3. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a felkockázott cukkinit, édesburgonyát és a kakukkfüvet, kb. 5 percig sütjük.
4. Megsózzuk, majd az elősütött burgonyába halmozzuk úgy, hogy egy tojás még beleférjen. Ráütjük a tojást, visszatesszük a sütőbe kb. 8 percre, míg a tojásfehérje megszilárdul, de a sárgája lágy marad. Önálló ételként is nagyon finom, sült csirkéhez, bárányhoz, roston sült húsokhoz egyaránt illik.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 20 + 8 PERC
KALÓRIA 220 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/4. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter