Nem mindenki rajong a frankfurtiért, aki viszont kedveli, az bizonyára minden évszakban elkészíti és szeretettel teszi a családi asztalra. Sok variáció létezik a jellegzetes kelkáposztás fogásra, ezúttal a klasszikus receptet mutatjuk meg.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

2 fej vöröshagyma | olaj | 1 fej kelkáposzta | 1 kávéskanál fűszerpaprika | só, bors | 1 kávéskanál szárított majoránna | 1 kávéskanál őrölt kömény | 1 gerezd fokhagyma | 20 dkg burgonya | 2-3 evőkanál liszt 20 dkg virsli | 2 dl tejföl

1. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a kockára vágott káposztát, amelynek kivágtuk a torzsáját. Együtt pirítjuk tovább, majd fűszerpaprikát, borsot, majoránnát, köményt, zúzott fokhagymát, sót szórunk rá, és felöntjük kb. 2 liter vízzel.

2. Amikor felforrt, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, puhára főzzük.

3. Kevés olajat hevítünk, rászórjuk a lisztet, lepirítjuk, rántást készítünk. A forró leveshez adjuk, besűrítjük.

4. A virslit felkarikázzuk, a rántás után azt is beletesszük. Még egyszer felforraljuk, majd tejföllel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 468 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/4. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter