HOZZÁVALÓK 20 DARABHOZ:
30 dkg finomra darált, hámozott mandula, 10 dkg porrá őrölt eritrit, 2-3 csepp keserűmandula-esszencia, 5 dkg finomra reszelt, lecsöpögtetett édes alma (idared), 1-2 evőkanál fi nomra őrölt zabpehely (opcionális), 1 evőkanál őrölt fahéj
1. Keverjük össze a finomra darált mandulát egy tálban az eritrittel. Adjuk hozzá a mandulaesszenciát, a reszelt, kinyomkodott almát. Dolgozzuk össze a masszát.
2. Ha friss volt a mandula, sok olajat tartalmaz, nehezebben veszi fel a folyadékot, ezért adjunk hozzá kevés finomra őrölt zabpelyhet. Formázzunk diónyi gömböket, hempergessük meg őket az őrölt fahéjban. Tegyük hűtőbe tálalásig.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 95 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/01. lapszámában jelent meg, további különleges édességekkel együtt!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta