Ha érzékenyek vagytok a gluténra vagy éppen a laktózra, netán szénhidrátcsökkentett étrendet alakítottatok ki magatoknak, akkor sem kell lemondanotok az édes falatokról: az alábbi finomságot bátran fogyaszthatjátok!

HOZZÁVALÓK 20 DARABHOZ:

30 dkg finomra darált, hámozott mandula, 10 dkg porrá őrölt eritrit, 2-3 csepp keserűmandula-esszencia, 5 dkg finomra reszelt, lecsöpögtetett édes alma (idared), 1-2 evőkanál fi nomra őrölt zabpehely (opcionális), 1 evőkanál őrölt fahéj

1. Keverjük össze a finomra darált mandulát egy tálban az eritrittel. Adjuk hozzá a mandulaesszenciát, a reszelt, kinyomkodott almát. Dolgozzuk össze a masszát.

2. Ha friss volt a mandula, sok olajat tartalmaz, nehezebben veszi fel a folyadékot, ezért adjunk hozzá kevés finomra őrölt zabpelyhet. Formázzunk diónyi gömböket, hempergessük meg őket az őrölt fahéjban. Tegyük hűtőbe tálalásig.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 95 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/01. lapszámában jelent meg, további különleges édességekkel együtt!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta